Balanslyftare - för viktlös och säker hantering

Hantera ert gods vikt och steglöst med fingertoppskänsla.

Balanslyftare för skensystem och kranar eller i momentupptagande armar

Hanterar ert gods vikt och steglöst

Balanslyften balanserar ut lasten och hjälper till att positionera den i en ergonomiskt riktig arbetsställning. Balanslyftarna drivs med tryckluft och de lite mer avancerade AirHandle lyftarna har även styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. Med en balanslyft kan laster hanteras vikt och steglöst genom att operatören kan ta direkt i godset och föra det upp/ner. Perfekt för godshantering där man behöver arbeta snabbt och effektivt. Lyftarna kan utrustas med en rad olika verktyg, så som vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska verktyg. Ni kan välja bland flera olika lyftare och balansarmar med olika lyftkapacitet. Lyftarna placeras i en kran eller ett skensystem. Det finns många kompletta lösningar med balanslyften integrerad i en kran. Det finns även ett antal olika flyttbara balanslyftare.

Airhandle-balanslyft

AirHandle - utbalanserade lyft med både snabbhet och precision

Lättanvända och anpassningsbara, luftdrivna lyftar för laster upp till 150kg beroende på modell

AirHandle är en luftdriven lyftutrustning med elektronisk styrning. Vilket ger en mjuk och följsam hantering. Då manöverhandtaget inte används är den hängande lasten utbalanserad och kan höjas och sänkas direkt genom att hålla i godset. AirHandle finns i flera olika varianter, AHC en vikarmskran för bultning i golvet, AHR för montering i skensystem dessa lyfter med en luftdriven lyftvajer. Samt AHS för montering i skensystem, lyften sker med cylinder. Snabba och lättmanövrerade med det patenterade manöverhandtaget. Lyftrörelsen följer steglöst operatörens hand. Reagerar snabbt och kan köras steglöst från snabbt lyft till smygkörning med precision. Hittar ni inget standard gripdon anpassar vi ett till det gods som skall hanteras.

AirHandle balanslyft

AirHandle AHS - AirHandle Singelcylinder

Denna lyftlösning är skapad för att kombineras med kranar eller skensystem och drivs med tryckluft

Lyften drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. Själva lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision.

AirHandle AHS kan anpassas med olika verktyg, inklusive vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar.

Det är möjligt att direkt lyfta och hantera gods i upplyft läge med möjlighet att reglera alla funktioner med en enda knapp, vilket ger operatören full kontroll och säkerhet utan risken att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle modell AHS.

Med inbyggda regleringar och funktioner blir användningen av AirHandle modell AHS enkel, bekväm och säker för operatören. Dessutom kan lyften utrustas med en pneumatisk vridmodul för exempelvis tiltning av objekt som träskivor.

AirHandle AHS lyfter med en direktverkande luftcylinder i slaglängder på 800 eller 1200 mm och en lyftkapacitet upp till 150 kg (exklusive gripdonets vikt). Vi anpassar gripdonen för att passa era specifika lyftbehov. Denna lyftlösning kan integreras med skensystem eller kranar för att skapa en komplett och effektiv arbetsmiljö.

Airhandle AHC

AirHandle AHC - AirHandle Crane bultas i golvet

Snabb och lättmanövrerad utan motor

AirHandle AHC erbjuder en komplett vikarmskran utrustad med ett unikt manöverhandtag som möjliggör precision och smidighet i lyftprocessen. Driven av tryckluft och utrustad med styrelektronik för gripdonets manövrering och styrning, ger denna lyftlösning en smidig och balanserad hantering. Genom att använda en lyftvajer möjliggör AirHandle AHC en mjuk och följsam hantering med minimala rörliga delar, vilket säkerställer hög driftsäkerhet.

AirHandle AHC är en komplett vikarmskran där lyftrörelsen regleras av det patenterade AirHandle-manöverhandtaget. Med steglös följsamhet mot operatörens handrörelser kan lyften köras från snabba lyft till precisionsmanövrar. Den kan anpassas med olika verktyg såsom vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar för att möta olika lyftbehov. Möjligheten att hantera godset direkt i upplyft läge ger enkelhet och kontroll i lyftprocessen.

Alla regleringar och funktioner är inbyggda för enkel användning, med endast en knapp för aktivering av gripfunktionen. Det ger operatören en bekväm och säker arbetsupplevelse med AirHandle AHC. Dessutom är vikarmen utrustad med en pneumatisk broms som automatiskt aktiveras när handtaget släpps. Vi anpassar gripdonen för att passa era specifika lyftbehov och gods.

AirHandle

AirHandle AHR - AirHandle Rail luftdriven lyftvajer

Monteras i takskenor eller i en kran

 Denna lyftlösning erbjuder en mjuk och följsam hantering tack vare sin luftdrivna lyftvajer och dess få rörliga delar, vilket säkerställer hög driftsäkerhet. Lyftrörelsen styrs intuitivt genom operatörens handrörelser och möjliggör smidig smygkörning med precision. Då handtaget inte används är lasten utbalanserad och kan enkelt höjas och sänkas genom att hålla direkt i godset. Enkel anslutning av olika gripdon under manöverhandtaget med säkerhetsfunktioner som förhindrar att gods lossas felaktigt.

Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. Lyften regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget, där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften kombineras ihop med olika verktyg t.ex. vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. Då alla för reglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle modell AHR. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera. AirHandle AHR kan integreras med ett skensystem eller en kran för att skapa en komplett och effektiv arbetsmiljö.

AirHandle

AirHandle IR 100

Lyften som enkelt kan monteras i skensystem eller svängkran

Luftdriven lyftvajer som tillsammans med AirHandle styrning ger en mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. Lyftrörelsen följer operatörens hand och kan smygköras med precision. Då handtaget inte används är lasten utbalanserad och kan enkelt höjas och sänkas genom att hålla direkt i godset. AH-IR lyften kombineras ihop med olika verktyg så som vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Då alla för reglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AH-IR. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera. Lyften klarar last + gripdon upp till 100kg.

Airhandle-balanslyft

AirHandle Mechline

Lyften är i grunden en Mechline som förses med AirHandle styrning

Den drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. AirHandle Mechline, AH-ML, lyfter med en lyftvajer som då ger en mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. AH-ML är en komplett lyftare där lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget och där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften används till frekvent hantering av mindre gods upp till c:a 40kg last, ihop med olika verktyg så som vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. Då alla för reglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AH-ML. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera.

AirHandle

AirHandle Mechline Pro Crane

Flexibel vikarmskran med integrerad balanslyftare med AirHandle styrning

Lyften är i grunden en MechLine Pro Crane som förses med AirHandle styrning. Den drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. AirHandle MechLine, AH-ML, lyfter med en lyftvajer som då ger en mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. AH-ML är en komplett vikarmskran där lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget och där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften används till frekvent hantering av mindre gods upp till c:a 40kg last, ihop med olika verktyg så som vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. Då alla för reglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AH-ML. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera. Vikarmskranen har ett i höjdled justerbart torn och kan fås med armlängder mellan 2-4 meter. Den kullagrade armen har låg friktion, vilket gör den mycket smidig och lättanvänd. Som tillval kan kranen förses med en bottenmodul som då med en manuell palltruck, möjliggör enkelt förflyttning av lyften.

Mechspace Pro

Mechspace Pro

Lättmanövrerad och smidig momentupptagande balanslyftare som ger ergonomisk rörelsefrihet inom ett stort antal arbetsområden.

En pneumatisk momentupptagande lyft med ett moment upp till 1500 Nm. Lyften är extremt lättmanövrerad och ger ergonomisk rörelsefrihet inom ett stort arbetsområde. Mechspace Pro finns i två modeller, i skensystem eller pelarmonterad. Momentupptagningsförmågan ger stora fördelar vid komplex hantering av detaljer, och vid gripning och rotation av excentrisk last. Det naturliga valet där lyftarens räckvidd är av stor betydelse, till exempel då operatören utför hantering under utskjutande tak, inne i maskiner eller fordon eller i andra svåråtkomliga arbetsområden. Finns i flera pneumatikvarianter. 

LionGrip

LionGrip

Ett smidigt lyfthjälpmedel för industrin

Den momentupptagande lyftarmen drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. Själva lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhantaget och där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand. Det kraftkänsliga handtaget får armen på lyften att följa operatörens minsta rörelse, både upp och ner. I standardutförande hanterar lyften vikter upp till 150 kg och har en arbetsradie på upp till fyra meter, dessutom mer än 400° arbetsområde. Momentupptagningsförmågan ger stora fördelar vid komplex hantering av detaljer, till exempel då operatören utför hantering under utskjutande tak, inne i maskiner eller fordon eller i andra svåråtkomliga arbetsområden.

Verktyg

Här är några av våra kompatibla verktyg för balanslyftarna

Tillbehör

Kringkomponenter

HT Lyftsystem

Hittade du inte exakt det du letade efter?

Vi är redo att skapa en skräddarsydd lösning som uppfyller dina unika behov.