Maximera effektiviteten med våra ergonomiska vägg- och pelarsvängkranar, svängkranar samt våra vikarmskranar

Högkvalitativa kranar tillverkade i Sverige.

Flexibla vägg- och pelarsvängkranar samt vikarmskranar

Kranar som kompletteras med passande lyftverktyg

Kranarna finns i en mängd olika utförande, allt från väggsvängkranar och pelarsvängkranar med aluminiumarmar, samt smidiga mobila vikarmskranar som enkelt kan förflyttas mellan olika arbetsstationer. Dessa kranar har visat sig förbättra arbetsmiljön för företag inom olika branscher, oavsett om det är världsledande eller mindre verkstäder.

För att maximera nyttan med våra kranar erbjuder vi ett utbud av lyftenheter, såsom balanslyftare, kättingtelfrar och vakuumlyftare. Tillsammans med specialtillverkade verktyg som vi anpassar efter era specifika behov, kan vi erbjuda kompletta lyftsystem som är skräddarsydda för just er verksamhet.

Airhandle- balanslyft

AirHandle AHC - AirHandle Crane - den smarta och säkra lyften

Snabb och lättmanövrerad med justerbar maxlast

Komplett vikarmskran med det unika manöverhandtaget kan gods enkelt lyftas med precision, snabbt eller sakta och utbalanserat. Lyften drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. AirHandle AHC lyfter med en lyftvajer som då ger en mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet, har även inbyggd säkerhetsfunktioner som förhindrar att godset hanteras/lossas felaktigt. AHC är en komplett vikarmskran där lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften kombineras ihop med olika verktyg t.ex. vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. Då alla för reglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle modell AHC. Vikarmen är försedd med pneumatisk broms som går in automatiskt när man släpper handtaget. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera.

AirHandle Mechline Pro Crane

AirHandle Mechline Pro Crane

Flexibel vikarmskran med integrerad balanslyftare med AirHandle styrning

Lyften är i grunden en MechLine Pro Crane som förses med AirHandle styrning. Den drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. AirHandle MechLine, lyfter med en lyftvajer som ger en mycket mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger en väldigt hög driftsäkerhet. AirHandle Mechline är en komplett vikarmskran där lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget och där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med hög precision. Lyften används till frekvent hantering av mindre gods upp till ca 50 kg. Med olika verktyg så som vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i och lyfta och hantera upp/ner. Då alla förreglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte ”råka” att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle Mechline. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera. Vikarmskranen har ett i höjdled justerbart torn och kan fås med armlängder mellan 2-4 meter. Den kullagrade armen har låg friktion, vilket gör den mycket smidig och lättanvänd. Som tillval kan kranen förses med en bottenmodul som då med en manuell palltruck, möjliggör enkelt förflyttning av lyften.

Mechline-Pro-Crane

Mechline Pro Crane

Vikarmskran med integrerad balanslyftare

Lyften drivs med tryckluft och lyfter med en lyftvajer som då ger en mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. Genom att kombinera smidigheten i balanslyftaren Mechline Pro och mångsidigheten hos en vikarmskran är det en mycket flexibel hanteringslösning för många olika branscher. Lyften används till frekvent hantering av mindre gods upp till ca 50kg last, ihop med olika verktyg så som vakuum med sugkoppar, eller mekaniska lösningar. Vikarmskranen har ett i höjdled justerbart torn och kan fås med armlängder mellan 2-4 meter. Den kullagrade armen har låg friktion, vilket gör den mycket smidig och lättanvänd. Som tillval kan kranen förses med en bottenmodul som då med en manuell palltruck, möjliggör enkelt förflyttning av lyften. Mechline Pro kan erbjudas i ett flertal olika pneumatikkonfigurationer, till exempel körhandtag som då fungerar som en luftdriven telfer med knappar för upp/ner eller med 2-vikts balansering, där då själva lyftrörelsen är utbalanserad och lasten blir viktlös. Lyften kan även fås med den mer avancerade AirHandle styrningen, se info om det här ovan.

Easycrane

Easycrane

Flexibel och mobil vikarmskran med integrerad vakuumlyftare i svängarmen

Easycrane ger en komplett arbetsstation för snabba och smidiga lyft. Med hjälp av en rad olika sugfötter klarar den av att lyfta laster med olika storlek, form och vikt. Med en generös räckvidd med armlängder mellan två till fyra meter och en höj- och sänkbar golvpelare, är den anpassningsbar till de flesta arbetsplatser. Den kullagrade armen har låg friktion, vilket gör den mycket smidig och lättanvänd. Välj till en mobil fotplatta och du kan flytta runt den med en enkel manuell palltruck mellan olika arbetsstationer. Vanliga hanteringsobjekt är kartonger, säckar, skivor, tunnor, lådor mm. Lyften är komplett med vakuumpump och start/stopp box. Endast en 3-fas kabel skall anslutas till lyften.

MobiArm

MobiArm

Flexibel och mobil vikarmskran för alla slags lyft

MobiArm är en ergonomisk vikarmskran som kan anpassas efter varje enskild arbetsplats. Med en generös räckvidd med armlängder mellan 2-4 meter och en höj- och sänkbar golvpelare, är den anpassningsbar till de flesta arbetsplatser. Den flexibla designen hos MobiArm kombineras med lyftanordningar efter eget val, till exempel telfer, slanglyft eller balanslyft. Välj till en mobil fotplatta och du kan enkelt flytta den med en manuell palltruck mellan olika arbetsstationer. Den kullagrade armen har låg friktion, vilket gör den mycket smidig och lättanvänd.

Mechcrane

Mechcrane - Pelarsvängkran, LPS/APS

Pelarsvängkran med aluminiumprofil för ergonomisk hantering

Mechcrane LPS/APS ger möjlighet till att installera ergonomisk lyftutrustning vid de flesta typer av arbetsstationer. Kranen har en stabil pelare i lackerad stål och kranarmar i starka och lätta aluminiumprofiler från traverssystemet Mechrail. Fördelarna med aluminiumprofiler och högkvalitetslager i svängarmarna är b.la. låg egenvikt och låg friktion vilket ger en smidig hantering och en god operatörsergonomi. I kranarmen sitter en hållfast och väldigt lättrullad löpvagn i aluminium, utrustad med hjullager av premiumkvalitet för en ergonomisk lyfthantering som är både tyst och smidig. Kranens pelare monteras i lämpligt golv. Kranarmarna kan utrustas med en rad olika tillbehörskomponenter som kabelvagnar, fästelement för specialtillbehör, med mera. Kranen erbjuds i olika pelarhöjder och valfri kranarmslängd om 0,5 meter. Kranarmarna kan utrustas med en rad olika tillbehörskomponenter som kabelvagnar, fästelement för specialtillbehör, med mera. Erbjuds i olika pelarhöjder och valfri kranarmslängd om 0,5 meter.

Mechcrane - väggsvängkranar LVS/AVS

Mechcrane - väggsvängkranar LVS/AVS

Väggsvängkran med aluminiumprofil för ergonomisk materialhantering

Optimalt val för ergonomisk materialhantering där tillgänglig golvyta är begränsad och arbetet sker kontinuerligt vid samma arbetsstation. Till exempel vid monteringsarbete eller vid lyft till och från bearbetningsmaskiner. Väggsvängkranar LVS/AVS är uppbyggda av lätta och starka aluminiumprofiler från traverssystemet Mechrail. Deras fördelar är oslagbara – med med ultralätt vikt och högkvalitetslager i svängarmarna vilket minimerar friktionen och säkerställer smidig hantering samt ergonomisk komfort för operatören. I kranarmen sitter en hållfast och lättrullad löpvagn i aluminium, utrustad med hjullager i premiumkvalitet för en ergonomisk lyfthantering som är både tyst och smidig. Väggsvängkranen monteras i lämplig vägg eller pelare. Kranarmarna kan utrustas med en rad olika tillbehörskomponenter som kabelvagnar, fästelement för specialtillbehör, med mera, för att möta alla unika behov.

Mechcrane

Mechcrane VKA-H med en integrerad frekvensstyrd kättingtelfer

Vikarmskran med en kättingtelfer helt integrerad i den yttre kranarmen

VKA-H kombinerar fördelarna från två olika världar: den är en lätthanterlig och ergonomisk vikarmskran som är utrustad med en frekvensstyrd kättingtelfer, fullt integrerad i den yttre kranarmen.

För att minimera rörelsemotståndet under lyft och förflyttning är telferns elskåp och motor placerade på baksidan av kranarmen. Detta säkerställer smidig hantering och ökad effektivitet under användning.

Vikarmskranen är utformad för professionell lyfthantering och erbjuder en jämn och steglös accelererande lyftrörelse som styrs med hjälp av en joystick. Den integrerade telfern möjliggör imponerande lyfthastighet, vilket gör kranen effektiv och pålitlig i olika arbetsmiljöer.

Manöverdonet är tillverkat av stöttålig aluminium och kan enkelt integreras på ett monterat lyftverktyg, vilket ytterligare ökar kranens mångsidighet och anpassningsförmåga för olika lyftbehov. Med Mechcrane VKA-H får du en kombination av smidig användning, kraftfull lyftkapacitet och ergonomisk design för en optimal arbetsupplevelse.

Mobichain

Mobichain - den flexibla mobil vikarmskran med telfer

Flyttbar vikarmskran med frekventstyrt lyftdon för vikter upp till 100 kg

Vår flyttbara vikarmskran är utformad för att erbjuda enkel och precisionsstyrd lyftning, med två smidigt ledade kranarmar som roteras med lager av högsta kvalitet för en ergonomisk materialhantering.

Oavsett var i arbetsområdet du befinner dig, ger vår vikarmskran en lika smidig och lättmanövrerad upplevelse. Med en imponerande räckvidd på upp till fyra meter klarar den enkelt gods upp till 100 kg. Telfern, som är frekvensstyrd och elektrisk, är integrerad i vikarmsleden, vilket minimerar egenvikten på den yttre armen för en ännu smidigare och lättare hantering.

Pelaren är justerbar och kan monteras på en flyttbar basplatta, vilket möjliggör enkel förflyttning med en manuell palltruck. Alternativt kan kranen säkert monteras fast i golvet för en mer permanent lösning. Mobichain kombinerar smidighet, styrka och precision för att möta dina lyftbehov på ett pålitligt och effektivt sätt.

HT Lyftsystem

Är du osäker?

Kontakta oss så löser vi det!