Ergonomiska kranar: Vägg- och Pelarsvängkranar samt Vikarmskranar

Högkvalitativa kranar tillverkade i Sverige.

Flexibla vägg- och pelarsvängkranar samt vikarmskranar

Kranar som kompletteras med passande lyftverktyg

Kranarna finns i en mängd olika utförande, allt från väggsvängkranar och pelarsvängkranar med aluminiumarmar, samt smidiga mobila vikarmskranar som enkelt kan förflyttas mellan olika arbetsstationer. Dessa kranar har visat sig förbättra arbetsmiljön för företag inom olika branscher, oavsett om det är världsledande eller mindre verkstäder.

För att maximera nyttan med våra kranar erbjuder vi ett utbud av lyftenheter, såsom balanslyftare, kättingtelfrar och vakuumlyftare. Tillsammans med specialtillverkade verktyg som vi anpassar efter era specifika behov, kan vi erbjuda kompletta lyftsystem som är skräddarsydda för just er verksamhet.

Airhandle- balanslyft

AirHandle AHC - AirHandle Crane - den smarta och säkra lyften

Snabb och lättmanövrerad med justerbar maxlast

Komplett vikarmskran med det unika manöverhandtaget kan gods enkelt lyftas med precision, snabbt eller sakta och utbalanserat. Lyften drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. AirHandle AHC lyfter med en lyftvajer som då ger en mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet, har även inbyggd säkerhetsfunktioner som förhindrar att godset hanteras/lossas felaktigt. AHC är en komplett vikarmskran där lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften kombineras ihop med olika verktyg t.ex. vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. Då alla för reglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle modell AHC. Vikarmen är försedd med pneumatisk broms som går in automatiskt när man släpper handtaget. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera.

Kran

AirHandle Mechline Pro Crane

Flexibel vikarmskran med integrerad balanslyftare med AirHandle styrning

Lyften är i grunden en MechLine Pro Crane som förses med AirHandle styrning. Den drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. AirHandle MechLine, lyfter med en lyftvajer som ger en mycket mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger en väldigt hög driftsäkerhet. AirHandle Mechline är en komplett vikarmskran där lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget och där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med hög precision. Lyften används till frekvent hantering av mindre gods upp till ca 40kg. Med olika verktyg så som vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i och lyfta och hantera upp/ner. Då alla förreglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte ”råka” att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle Mechline. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera. Vikarmskranen har ett i höjdled justerbart torn och kan fås med armlängder mellan 2-4 meter. Den kullagrade armen har låg friktion, vilket gör den mycket smidig och lättanvänd. Som tillval kan kranen förses med en bottenmodul som då med en manuell palltruck, möjliggör enkelt förflyttning av lyften.

Mechline

Mechline Pro Crane

Vikarmskran med integrerad balanslyftare

Lyften drivs med tryckluft och lyfter med en lyftvajer som då ger en mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. Genom att kombinera smidigheten i balanslyftaren Mechline Pro och mångsidigheten hos en vikarmskran är det en mycket flexibel hanteringslösning för många olika branscher. Lyften används till frekvent hantering av mindre gods upp till ca 50kg last, ihop med olika verktyg så som vakuum med sugkoppar, eller mekaniska lösningar. Vikarmskranen har ett i höjdled justerbart torn och kan fås med armlängder mellan 2-4 meter. Den kullagrade armen har låg friktion, vilket gör den mycket smidig och lättanvänd. Som tillval kan kranen förses med en bottenmodul som då med en manuell palltruck, möjliggör enkelt förflyttning av lyften. Mechline Pro kan erbjudas i ett flertal olika pneumatikkonfigurationer, till exempel körhandtag som då fungerar som en luftdriven telfer med knappar för upp/ner eller med 2-vikts balansering, där då själva lyftrörelsen är utbalanserad och lasten blir viktlös. Lyften kan även fås med den mer avancerade AirHandle styrningen, se info om det här ovan.

Flyttbar

Easycrane

Flexibel och mobil vikarmskran med integrerad vakuumlyftare i svängarmen

Easycrane ger en komplett arbetsstation för snabba och smidiga lyft. Med hjälp av en rad olika sugfötter klarar den av att lyfta laster med olika storlek, form och vikt. Med en generös räckvidd med armlängder mellan två till fyra meter och en höj- och sänkbar golvpelare, är den anpassningsbar till de flesta arbetsplatser. Den kullagrade armen har låg friktion, vilket gör den mycket smidig och lättanvänd. Välj till en mobil fotplatta och du kan flytta runt den med en enkel manuell palltruck mellan olika arbetsstationer. Vanliga hanteringsobjekt är kartonger, säckar, skivor, tunnor, lådor mm. Lyften är komplett med vakuumpump och start/stopp box. Endast en 3-fas kabel skall anslutas till lyften.

MobiArm

MobiArm

Flexibel och mobil vikarmskran för alla slags lyft

MobiArm är en ergonomisk vikarmskran som kan anpassas efter varje enskild arbetsplats. Med en generös räckvidd med armlängder mellan 2-4 meter och en höj- och sänkbar golvpelare, är den anpassningsbar till de flesta arbetsplatser. Den flexibla designen hos MobiArm kombineras med lyftanordningar efter eget val, till exempel telfer, slanglyft eller balanslyft. Välj till en mobil fotplatta och du kan enkelt flytta den med en manuell palltruck mellan olika arbetsstationer. Den kullagrade armen har låg friktion, vilket gör den mycket smidig och lättanvänd.

Pelarsvängkran

Mechcrane - Pelarsvängkran, LPS/APS

Pelarsvängkran med aluminiumprofil för ergonomisk hantering

Mechcrane LPS/APS ger möjlighet till att installera ergonomisk lyftutrustning vid de flesta typer av arbetsstationer. Kranen har en stabil pelare i lackerad stål och kranarmar i starka och lätta aluminiumprofiler från traverssystemet Mechrail. Fördelarna med aluminiumprofiler och högkvalitetslager i svängarmarna är b.la. låg egenvikt och låg friktion vilket ger en smidig hantering och en god operatörsergonomi. I kranarmen sitter en hållfast och väldigt lättrullad löpvagn i aluminium, utrustad med hjullager av premiumkvalitet för en ergonomisk lyfthantering som är både tyst och smidig. Kranens pelare monteras i lämpligt golv. Kranarmarna kan utrustas med en rad olika tillbehörskomponenter som kabelvagnar, fästelement för specialtillbehör, med mera. Kranen erbjuds i olika pelarhöjder och valfri kranarmslängd om 0,5 meter. Pelarna levereras i en neutral naturvit standardfärg eller i valfri RAL-kulör efter önskemål. Kranarmarna kan utrustas med en rad olika tillbehörskomponenter som kabelvagnar, fästelement för specialtillbehör, med mera. Erbjuds i olika pelarhöjder och valfri kranarmslängd om 0,5 meter. Pelarna levereras i en neutral naturvit standardfärg eller i valfri RAL-kulör efter önskemål.

Väggsvängkran

Mechcrane - väggsvängkranar LVS/AVS

Väggsvängkran med aluminiumprofil för ergonomisk materialhantering

Det naturliga valet vid ergonomisk materialhantering där tillgänglig golvyta är begränsad och arbetet sker kontinuerligt vid samma arbetsstation. Till exempel vid monteringsarbete eller vid lyft till och från bearbetningsmaskiner. Väggsvängkranar LVS/AVS är uppbyggda av lätta och starka aluminiumprofiler från traverssystemet Mechrail. Fördelarna med aluminium-profiler och högkvalitetslager i svängarmarna är b.la. låg egenvikt och låg friktion vilket ger en smidig hantering och en god operatörsergonomi. I kranarmen sitter en hållfast och lättrullad löpvagn i aluminium, utrustad med hjullager i premiumkvalitet för en ergonomisk lyfthantering som är både tyst och smidig. Väggsvängkranen monteras i lämplig vägg eller pelare. Kranarmarna kan utrustas med en rad olika tillbehörskomponenter som kabelvagnar, fästelement för specialtillbehör, med mera.

Vikarmskran

Mechcrane VKA125 och VKA 200

Vikarmskranar för maximal räckvidd med minimalt motstånd

Vikarmskranarna ger dig maximal räckvidd i ditt arbetsområde med minimalt rörelse-motstånd. De två ledade kranarmarna roteras via rullager av högsta kvalitet för en lätt och ergonomisk materialhantering. I synnerhet blir rörelsemotståndet extremt lågt vid arbetsmoment som utförs nära kranpelaren, i jämförelse med motsvarande pelarsvängkran som uppnår sin optimala funktionalitet på ett avstånd lite längre ut. En svängkran i vikarmsutförande upplevs lika lätt att manövrera oavsett var i arbetsområdet användaren befinner sig. Den yttre armen är i lätt och stark aluminium och är utrustad med en lättrullad löpvagn med hjullager i premiumkvalitet. Som tillval kan vikarmskranen förses med en frekvensstyrd elektrisk telfer, som då monteras i vikarmsleden. Det gör att egenvikten på den yttre armen fortfarande är mycket låg, vilket borgar för en smidig och lätt hantering.

Mobil vikarmskran

Mobichain - mobil vikarmskran med telfer

Flyttbar vikarmskran med frekventstyrt lyftdon för vikter upp till 100 kg

De två ledade kranarmarna roteras via lager av högsta kvalitet för en lätt och ergonomisk materialhantering. En svängkran i vikarmsutförande upplevs lika lätt att manövrera oavsett var i arbetsområdet användaren befinner sig. Räckvidden är upp till fyra meter och den klarar gods upp till 100 kg. Vikarmskranen förses med en frekvensstyrd elektrisk telfer, som då monteras i vikarmsleden. Det gör att egenvikten på den yttre armen är mycket låg, vilket borgar för en smidig och lätt hantering. Pelaren är ställbar och kan monteras på en flyttbar basplatta och då kan man enkelt förflytta kranen med en manuell palltruck. Kranen kan också monteras fast i golvet.

HT Lyftsystem

Är du osäker?

Kontakta oss så löser vi det!