Lyftpelare för rätt arbetshöjd

För en snabb och enkel höjdjustering av arbetsbord eller arbetsstationer.

Lyftpelare som ger dig rätt arbetshöjd

Lyftpelare ger dig möjligheten att enkelt kunna justera ditt arbetsbord eller monteringsfixtur till rätt höjd

Snabb och enkel höjdreglering av t.ex. arbetsbordet eller arbetsfixturen är ett måste för att operatören ska kunna arbeta i rätt nivå vid alla arbetsmomenten. Lyftpelarna ger operatören möjligheten att enkelt växla mellan stående och sittande, vilket är ett bra sätt att eliminera riskerna för arbetsskador.
Lyftpelarna är tystgående och uppbyggda av teleskoperande aluminiumprofiler med stora glidlagringar. Själva lyftrörelsen görs vanligtvis av ett elektriskt ställdon, där man då reglerar lyftrörelsen med en handkontroll eller en fotpedal. Pelarna kan levereras med olika grundhöjder, slaglängder och lyftkapaciteter. Lyftpelarna finns i slaglängder från 300 till 600 mm och för laster upp till 10000N vid singeldrift. De flesta av lyftpelarna kan parallellkopplas, så att man kan köra upp till 4st lyftpelare samtidigt.
Vi har även en hydraulisk lösning, anpassad till hantering av pallar. Den går även att få med en tiltfunktion, då pallar med kragar går att luta för att underlätta plock av detaljer. 
Om man önskar snabbare lyfthastighet, så finns det pneumatiska lösningar. Vi har även en enklare mekanisk lösning med en vevfunktion.

Lyftpelare

Eldrivna lyftpelare

Skapa anpassade arbetsstationer som ger en god ergonomisk arbetsmiljö

Tystgående stabil underhållsfri lyftpelare med eldrift. Avsedd för att reglera arbetsläge i arbetsstationer, bord, fixturer m.m. Teleskopet är tillverkat av natureloxerat aluminium, fullt återvinningsbart. Lyftpelarens stora glidlagringar ger en maximal stabilitet. Lyftpelarna kan användas som singel eller kopplas ihop till ett parallellt system med upp till 4st pelare. Pelarna skall kompletteras med manöverdon och som tillbehör finns även golvfot, fotram och styrenhetsfäste. 

Lyftpelare

Hydrauldrivna lyftpelare

En anpassad arbetsstation ger en god ergonomisk arbetsmiljö

LP200 är en lyftpelare med stor lyftkraft. Kan användas i singel och parallell system. Finns med olika bygghöjd, slaglängd och lyftkapacitet Tillverkad i aluminium. Mycket stabil och kraftfull hydraulisk lyftpelare, avsedd för att reglera arbetsläge i bord, fixturer, arbetsstationer mm. Teleskopet är tillverkat av natureloxerat aluminium och fullt återvinningsbart. LP200 har mycket god lyftkraft, vridstyvhet och är momenttålig. Lyftpelarens stora glidlagringar ger maximal stabilitet. Det yttre teleskopsröret är försett med dubbla mutterspår på ena långsidan, avsett för infästning av utrustning och tillbehör.

Lyftbord

Pallyftare TSL

Lyfter pall och container

Pallyftaren hanterar gods till en önskad arbetshöjd om 970 mm. Pallyften har fritt ben- och fotutrymme från tre sidor vilket ger en överlägsen åtkomlighet och gör arbetet smidigt. En pall eller container kan placeras direkt på Pallyftaren med pallvagn eller truck. Har en lägsta höjd om 70 mm. Pallyftaren är utformad för optimal arbetsergonomi. Inget fothinder på tre sidor medger för operatören att komma närmare godset vid lastning och lossning. Med flera olika utföranden och modeller och möjlighet till unika kundanpassningar, har vi ett mycket stort urval som med stor flexibilitet möjliggör en optimal lösning.
Pallyftare

Pallyftare TSLN med lutningsfunktion

Lyfter pall och container

Pallyftaren hanterar gods till en önskad arbetshöjd om 970 mm. Pallyftaren typ TSLN har en steglös lutningsfunktion och kan lutas 40° åt vänster eller höger. Detta underlättar för operatören eftersom det skapas ett ”ergonomiskt fönster” där sträckrörelser kan undvikas samtidigt som det ger en utmärkt överblick av lastenhetens innehåll. Pallyften har fritt ben- och fotutrymme från tre sidor vilket ger en överlägsen åtkomlighet och gör arbetet smidigt.

En pall eller container kan placeras direkt på Pallyftaren med pallvagn eller truck. Har en lägsta höjd om 70 mm.

Pallyftaren är utformad för optimal arbetsergonomi. Inget fothinder på tre sidor medger för operatören att komma närmare godset vid lastning och lossning. Med flera olika utföranden och modeller och möjlighet till unika kundanpassningar, har vi ett mycket stort urval som med stor flexibilitet möjliggör en optimal lösning.

Tillbehör

Tillbehör till de olika lyftpelarna

HT Lyftsystem

Låt oss guida er till den optimala hanteringslösningen!

Vi löser det tillsammans!