Vakuumslanglyftar - flexibla och lättanvända

Med vakuum lyfts godset skonsamt utan att lämna märken på ytorna.

Vakuumslanglyftare

Effektiv lyfthantering utan en skråma

Vakuumslanglyftare är smidiga och lättanvända och erbjuder en effektiv lyfthantering till exempel inom logistik och distribution, mekanisk industri, glastillverkning och möbelproduktion. Lasten lyfts och hålls med ett undertryck i vakuumlyftarens lyftslang, vilket styrs med hjälp av lyftarens manöverhandtag. Många olika typer av varor och förpackningar kan hanteras effektivt med en vakuumslanglyftare och rätt lyftdon. Material som trä, glas, sten, metall, kartong, papper och plast kan med vakuum lyftas säkert och skonsamt utan märken på ytan. En stor fördel med vakuumlyftare är deras intuitiva styrning, vilken minimerar personalens inlärningstid och startsträckan till full produktionstakt.

Easycrane

Easycrane

Flexibel och mobil vikarmskran med integrerad vakuumlyftare

Easycrane är en smidig vikarmskran med en vakuumlyftare integrerad i svängarmen. Det ger en komplett arbetsstation för snabba och smidiga lyft. Med hjälp av en rad olika sugfötter klarar den av att lyfta laster med olika storlek, form och vikt. Med en generös räckvidd med armlängder mellan 2-4 meter och en höj- och sänkbar golvpelare, är den anpassningsbar till de flesta arbetsplatser. Den kullagrade armen har låg friktion, vilket gör den mycket smidig och lättanvänd. Välj till en mobil fotplatta och du kan flytta runt den med en enkel manuell palltruck mellan olika arbetsstationer. Vanliga hanteringsobjekt är kartonger, säckar, skivor, tunnor, lådor mm. Lyften är komplett med vakuumpump och start/stopp box. Endast en 3-fas kabel skall anslutas till lyften. EasyCrane kombineras ihop med någon av EasyHand lyftarna, i de olika modellerna Pro, Pro Rapid eller M.
Slanglyftare

Easyhand M

Mångsidig vakuumslanglyftare med stort tillbehörssortiment för laster upp till 55 kg

Easyhand M är en flexibel vakuumlyftare med modulär design för laster upp till 55 kg. Den gör det enkelt och bekvämt att hantera alltifrån säckar och kartonger till skivmaterial som glas och paneler. Manöverhandtaget finns i två varianter, ett rakt för styrning ovan lyftobjektet och ett förlängt för styrning på avstånd från lasten. Med reglage på manöverhandtaget är det enkelt att ställa in lyftarens viloläge i höjdled såväl med som utan last. Rätt inställd balansering ger också en möjlighet att släppa manöverhandtaget och med båda händer hantera lasten och Easyhand M i sidled. Lyften kombineras då ihop med en kran eller ett skensystem. Vi har även mobila kranlösningar, då i form av vår smidiga EasyCrane, se mer info längre ner på sidan.

Vakuumverktyg

Easyhand Pro

Bekväma och flexibla enhandslyft för laster upp till 55 kg

Easyhand Pro är en smidig och bekväm vakuumlyftare med enhandsgrepp för hantering av laster upp till 55 kg. Lyftarens främsta styrka är dess smidighet och lyftkänsla. Lyft- och sänkfunktionen regleras med ett ergonomiskt utformat reglerhandtag. Via reglage på manöverhandtaget är det enkelt att ställa in lyftarens viloläge i höjdled såväl med som utan last. Lyftaren finns i flera utföranden, från enkla raka lyft med sugkopp i standardutförande till varianter med svivel och 90-graders tiltfunktion. Med ett stort urval av sugkoppar och vakuumgripdon kan lyftaren lätt anpassas efter behov och önskemål. Vanliga hanteringar med EasyHand Pro är kartong och säckhantering. Lyften kombineras då ihop med en kran eller ett skensystem. Vi har även mobila kranlösningar, då i form av vår smidiga EasyCrane, se mer info längre ner på sidan.

Vakuumverktyg

Easyhand Pro Rapid

För snabb och effektiv hantering för laster upp till 55 kg

Easyhand Pro Rapid är avsedd för applikationer som ställer krav på snabb hantering av kartonger och förpackningar. Dess huvudsakliga tillämpning är kartonghantering vid arbetsstationer inom logistik och distribution. Easyhand Pro Rapid är utrustad med en snabbsläppfunktion för att möjliggöra ett snabbt släpp av lyftobjektet ovanför dess avlämningsyta. Lyftaren finns i flera utföranden, från enkla raka lyft med sugkopp i standardutförande till varianter med svivel och 90-graders tiltfunktion. Med reglage på manöverhandtaget är det enkelt att ställa in lyftarens viloläge utan last i höjdled. Lyften kombineras då ihop med en kran eller ett skensystem. Vi har även mobila kranlösningar, då i form av vår smidiga EasyCrane, se mer info längre ner på sidan.

Vacuhand

Vacuhand Pro

Vacuhand Pro är en effektiv vakuumslanglyftare med kapacitet att lyfta 250 kg

Lyftaren hanteras med manöverhandtag med tvåhandsgrepp, och används för lätt och effektiv hantering av säckar, kartonger och skivmateriel. Vacuhand Pro har ett omfattande tillbehörsprogram med olika varianter av lyftenheter, drivkällor, tillbehör och framför allt olika gripdon och specialsugfötter för att passa lyftobjekt i olika storlekar och material. Manöverdonet kan utrustas med ledade eller fasta handtag i olika längder för att passa varje specifik arbetsplats. Lyftaren finns i flera utföranden, från enkla raka lyft med sugkopp i standardutförande till varianter med svivel och 90-graders tiltfunktion.
Lyftarens produktserie innefattar även ett urval manöverenheter och gripdon i rostfritt utförande.

Verktyg

Här är några av våra kompatibla verktyg för dessa lyftar

HT Lyftsystem

Inte sugen på något du sett här?

Vi har mycket mer att erbjuda!