AirHandle den ultimata balanslyften som är flexibel, mycket smart, användarvänlig och dessutom väldigt pålitlig

Den innovativa lyften som följer din hands rörelse och du lyfter med fingertoppskänsla.

AirHandle - utbalanserade lyft med både snabbhet och precision

Fyra lyftare i en - AirHandle kan enkelt monteras på olika typer av lyftutrustning är en lättanvänd och anpassningsbar, luftdriven lyft för laster upp till 150 kg beroende på modell

AirHandle finns i flera olika varianter, AHC en vikarmskran för bultning i golvet, AHR för montering i skensystem dessa lyfter med en luftdriven lyftvajer. Samt AHS för montering i skensystem, lyften sker med cylinder. Istället för fyra olika lyftare byts snabbt och enkelt användningsområde och verktyg tack vare de förinställda parametrarna. Från att hantera gods på 20 kg med ett grip– och klämverktyg till att hantera gods på 150 kg med t.ex. ett vakuumverktyg. Rätt verktyg till rätt användningsområde!

AirHandle är en luftdriven lyftutrustning med elektronisk styrning. Vilket ger en väldigt mjuk och följsam hantering. Då manöverhandtaget inte används är den hängande lasten utbalanserad och kan mycket enkelt höjas och sänkas direkt genom att hålla i godset.

Snabba och lättmanövrerade med det patenterade manöverhandtaget. Lyftrörelsen följer steglöst operatörens hand. Reagerar snabbt och kan köras steglöst från snabbt lyft till smygkörning med precision.

Fördelarna med att använda AirHandle är många. För det första minskar den fysiska belastningen på användaren, vilket minskar risken för skador och överansträngning. Dessutom kan den snabba och effektiva lyftförmågan förbättra produktiviteten och effektiviteten på arbetsplatsen. Tack vare den ergonomiska designen och den intuitiva användningen kan AirHandle också minska inlärningskurvan och göra det enklare för nya användare att snabbt bli bekanta med apparaten.

Hittar ni inget standard gripdon anpassar vi ett till det gods som ni skall hantera.

AirHandle balanslyft

AirHandle AHS - AirHandle Singel cylinder för montering i skensystem eller kran

Tryckluftsdriven lyft där alla funktioner finns med från start

Lyften drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. Själva lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften kombineras ihop med olika verktyg t.ex. vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. Då alla förreglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle modell AHS. Lyften kan förses med en pneumatisk vridmodul som då möjliggör att t.ex. kunna tilta en träskiva. AirHandle AHS lyfter med en direktverkande luftcylinder i slaglängd 800 eller 1200 mm med en lyftkapacitet upp till 150kg, minus gripdonets vikt.

Gripdonen kundanpassar vi efter behov! 

Airhandle AHC

AirHandle AHC - den kompletta vikarmskranen för avancerad godshantering med höga krav på säkerhet, snabbhet och precision

Obegränsad rörelsefrihet över stora ytor eftersom den är runtomsvängande 360°

Komplett vikarmskran med det unika manöverhandtaget, gods kan enkelt lyftas med precision, snabbt eller sakta och utbalanserat. Lyften drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. AirHandle AHC lyfter med en lyftvajer som ger en mycket mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. AHC är en komplett vikarmskran där lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften kombineras ihop med olika verktyg t.ex. vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i och lyfta och hantera upp/ner. Då alla förreglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på, för att aktivera gripfunktionen. Det är omöjligt att råka att släppa godset, det måste vila på ett underlag. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle modell AHC. Vikarmen är försedd med pneumatisk broms som går in automatiskt när man släpper handtaget. 

Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera.

AirHandle

AirHandle AHR - AirHandle för montering i skensystem eller kran

Snabb och lättmanövrerad med stort arbetsområde

Luftdriven lyftvajer ger mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. Lyftrörelsen följer operatörens hand. Kan smygköras med precision. Då handtaget inte används är lasten utbalanserad och kan enkelt höjas och sänkas genom att hålla direkt i godset. Enkel anslutning av olika gripdon under manöverhandtaget med säkerhetsfunktioner som förhindrar att gods lossas felaktigt.

Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. Lyften regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget, där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften kombineras ihop med olika verktyg t.ex. vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. Då alla för reglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle modell AHR. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera. AHR lyften kombineras ihop med ett skensystem eller en kran.

 

AirHandle

AirHandle IR 100

Lyften som enkelt kan monteras i skensystem eller svängkran

Luftdriven lyftvajer som tillsammans med AirHandle styrning ger en mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. Lyftrörelsen följer operatörens hand och kan smygköras med precision. Då handtaget inte används är lasten utbalanserad och kan enkelt höjas och sänkas genom att hålla direkt i godset. AH-IR lyften kombineras ihop med olika verktyg så som vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Då alla för reglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AH-IR. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera. Lyften klarar last + gripdon upp till 100kg.

Airhandle-balanslyft

AirHandle Mechline

Lyften är i grunden en Mechline som förses med AirHandle styrning

Den drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. AirHandle Mechline, lyfter med en lyftvajer som då ger en mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. AirHandle Mechline, är en komplett lyftare där lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget och där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften används till frekvent hantering av mindre gods upp till ca 40kg, ihop med olika verktyg så som vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. Då alla för reglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle Mechline. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera.

AirHandle Mechline Crane

AirHandle Mechline Pro Crane

Flexibel vikarmskran med integrerad balanslyftare med AirHandle styrning

Lyften är i grunden en Mechline Pro Crane som förses med AirHandle styrning. Den drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. AirHandle Mechline Pro Crane, lyfter med en lyftvajer som då ger en mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. AirHandle Mechline Pro Crane är en komplett vikarmskran där lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget och där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften används till frekvent hantering av mindre gods upp till ca 40kg last, ihop med olika verktyg så som vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. Då alla förreglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle Mechline Pro Crane. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera. Vikarmskranen har ett i höjdled justerbart torn och kan fås med armlängder mellan 2-4 meter. Den kullagrade armen har låg friktion, vilket gör den mycket smidig och lättanvänd. Som tillval kan kranen förses med en bottenmodul som då med en manuell palltruck, möjliggör enkelt förflyttning av lyften.

HT Lyftsystem

Är du osäker?

Kontakta oss så löser vi det!