AirHandle är den ultimata balanslyften som kombinerar flexibilitet, smarta funktioner, användarvänlighet och enastående pålitlighet

AirHandle är en pålitlig partner för en mängd olika lyftbehov denna innovativa lyften följer din hands rörelse och du lyfter med fingertoppskänsla!

AirHandle erbjuder balanserat lyft med en kombination av snabbhet och precision

Denna allsidiga lyftlösning kan enkelt monteras på olika typer av lyftutrustning

AirHandle finns tillgänglig i flera varianter för olika användningsscenarier. AHC-modellen är en vikarmskran för fast bultning i golvet, medan AHR  och AHS är designade för montering i skensystem, med antingen en luftdriven lyftvajer eller en cylinder för lyft. Istället för att behöva investera i flera separata lyftlösningar kan AirHandle snabbt och enkelt anpassas för olika behov med förinställda parametrar. Detta innebär att du kan hantera en mängd olika laster med olika verktyg, från 20 kg med grip- eller klämverktyg till 150 kg med vakuumverktyg. Med AirHandle har du alltid rätt verktyg för rätt uppgift!

AirHandle är en luftdriven lyftutrustning med elektronisk styrning, vilket ger en smidig och följsam hantering. När manöverhandtaget inte används är den hängande lasten utbalanserad och kan mycket enkelt höjas och sänkas direkt genom att helt enkelt hålla i godset.

De är snabba och lättmanövrerade tack vare det patenterade manöverhandtaget. Lyftrörelsen anpassar sig steglöst efter operatörens handrörelser och reagerar snabbt. Du kan växla smidigt mellan snabba lyft och precisionslyft.

Fördelarna med att använda AirHandle är många. För det första minskar den fysiska belastningen på användaren, vilket minskar risken för skador och överansträngning. Dessutom kan den snabba och effektiva lyftförmågan förbättra produktiviteten och effektiviteten på arbetsplatsen. Tack vare den ergonomiska designen och den intuitiva användningen kan AirHandle också minska inlärningskurvan och göra det enklare för nya användare att snabbt bli bekanta med den.

Hittar ni inget standard gripdon anpassar vi ett till det gods som ni skall hantera.

AirHandle balanslyft

AirHandle AHS - AirHandle Singel cylinder för montering i skensystem eller kran

Tryckluftsdriven lyft där alla funktioner finns med från start

Lyften drivs med tryckluft och är utrustad med avancerad styrelektronik, detta ger operatören full kontroll över materialhanteringen. Men vad som verkligen sätter vår AirHandle i en klass för sig är vårt patenterade AirHandle manöverhandtag. AirHandle manöverhandtaget är banbrytande och unikt med sin förmåga att steglöst följa operatörens handrörelser. Från snabba lyft till precisionssmygkörning, AirHandle är som en förlängning av operatörens hand, vilket ger en oöverträffad nivå av precision. Lyften är också mångsidiga och kan anpassas för att hantera olika typer av gods. Oavsett om ni behöver använda vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar, har vi en lösning som passar era behov. Med våra inbyggda funktioner behöver operatören bara hålla reda på en enda knapp för att aktivera gripfunktionen, vilket gör hanteringen enkel, bekväm och säker. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. För att ytterligare öka flexibiliteten kan våra lyftsystem utrustas med pneumatiska vridmoduler som möjliggör rotation och tiltning av lasten. Med en imponerande lyftkapacitet på upp till 150 kg (exklusive gripdonets vikt) och slaglängder på 800 eller 1200 mm, ger våra AirHandle AHS lyftsystem er möjlighet att hantera en mängd olika material med lätthet.

Gripdonen kundanpassar vi efter behov. Kontakta oss idag för att upptäcka hur AirHandle AHS kan revolutionera ert arbete!

Airhandle AHC

AirHandle AHC - den kompletta vikarmskranen för avancerad godshantering med höga krav på säkerhet, snabbhet och precision

Obegränsad rörelsefrihet över stora ytor eftersom den är runtomsvängande 360°

Fulländad vikarmskran med vårt unika manöverhandtag. Med denna utrustning kan ni hantera ert gods med enastående precision, oavsett om ni vill göra det snabbt eller sakta och helt utbalanserat med perfekt balans. Lyften drivs med tryckluft och avancerad styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon, operatören har total kontroll över hanteringen. AirHandle AHC lyfter med en lyftvajer som ger en mycket mjuk och följsam hantering, ni styr hanteringen steglöst. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. AHC är en komplett vikarmskran där lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften kombineras ihop med olika verktyg t.ex. vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i och lyfta och hantera upp/ner. Då alla förreglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på, för att aktivera gripfunktionen. Det är omöjligt att råka att släppa godset, det måste vila på ett underlag. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle modell AHC. Vår vikarm är utrustad med en pneumatisk broms som automatiskt aktiveras när handtaget släpps och då går armen in, vilket ökar säkerheten och kontrollen över era lyftmoment.

Och om ni undrar om våra gripdon kan anpassas för ert specifika gods, så är svaret självklart ja. Vi skräddarsyr lösningar för att möta era unika behov.

AirHandle

AirHandle AHR - AirHandle för montering i skensystem eller kran

Snabb, mjuk, säker och följsam med stort arbetsområde

Vår AirHandle AHR med en luftdriven lyftvajer ger en mycket mjuk, följsam och säker materialhantering. Med minimalt antal rörliga delar är AirHandle byggd för överlägen driftsäkerhet och hållbarhet. Operatören blir dirigenten som styr, lyftrörelsen följer operatörens hand. Lyftens rörelse är som en förlängning av operatörens hand, vilket ger en smygkörning med precision. Då handtaget inte används är lasten utbalanserad och kan enkelt höjas och sänkas genom att hålla direkt i godset. Enkel anslutning av olika gripdon under manöverhandtaget med säkerhetsfunktioner som förhindrar att gods lossas felaktigt.

Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. Lyften regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget, där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften kombineras ihop med olika verktyg t.ex. vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. Då alla för reglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle modell AHR. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera. AHR lyften kombineras ihop med ett skensystem eller en kran.

AirHandle

AirHandle IR 100

Lyften som enkelt kan monteras i skensystem eller svängkran

Vår luftdrivna lyftvajer, perfekt samspelad med AirHandle-styrningen för en otroligt smidig och följsam hantering. Med minimalt antal rörliga delar kan du lita på en överlägsen driftsäkerhet som håller över tid. Lyftrörelsen följer operatörens hand och kan smygköras med precision, där varje rörelse kan utföras med enastående precision. När du inte använder handtaget, är lasten utbalanserad och kan enkelt höjas och sänkas genom att enbart hålla i godset. AH-IR lyften är mångsidig och kan kombineras ihop med olika verktyg, såsom vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Med alla reglage och funktioner elegant integrerade behöver du bara komma ihåg en enda knapp för att aktivera gripfunktionen. Det innebär att du aldrig kommer riskera att tappa lasten i upplyftläge, vilket skapar en användarvänlig, bekväm och framförallt säker arbetsmiljö för operatören att använda AH-IR. Våra gripdon skräddarsys naturligtvis för att matcha exakt det gods du behöver hantera. Oavsett om det är tungt eller skrymmande, så klarar vår lyftvajer lasten tillsammans med gripdon på upp till 100 kg. Upptäck den nya standarden inom materialhantering med AH-IR lyftsystemet och maximera din produktivitet.

Airhandle-balanslyft

AirHandle Mechline

Lyften är i grunden en Mechline som förses med AirHandle styrning

Den drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. AirHandle Mechline, lyfter med en lyftvajer som då ger en mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. AirHandle Mechline, är en komplett lyftare där lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget och där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften används till frekvent hantering av mindre gods upp till ca 40kg, ihop med olika verktyg så som vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. Då alla för reglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle Mechline. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera.

AirHandle Mechline Crane

AirHandle Mechline Pro Crane

Flexibel vikarmskran med integrerad balanslyftare med AirHandle styrning

Lyften är i grunden en Mechline Pro Crane som förses med AirHandle styrning. Den drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. AirHandle Mechline Pro Crane, lyfter med en lyftvajer som då ger en mjuk och följsam hantering. Få rörliga delar ger hög driftsäkerhet. AirHandle Mechline Pro Crane är en komplett vikarmskran där lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhandtaget och där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand och kan köras från snabbt lyft till smygkörning med precision. Lyften används till frekvent hantering av mindre gods upp till ca 40kg last, ihop med olika verktyg så som vakuum med sugkoppar, magneter eller mekaniska lösningar. Gods i upplyft läge går även att ta direkt i objektet och lyfta och hantera upp/ner. Då alla förreglingar och funktioner är inbyggda, så har lyften endast en knapp att hålla reda på för att aktivera gripfunktionen och då kan man i upplyft läge inte att släppa godset. Det gör det mycket enkelt, bekvämt och säkert för operatören att använda AirHandle Mechline Pro Crane. Gripdonen anpassar vi naturligtvis för det gods som ni ska hantera. Vikarmskranen har ett i höjdled justerbart torn och kan fås med armlängder mellan 2-4 meter. Den kullagrade armen har låg friktion, vilket gör den mycket smidig och lättanvänd. Som tillval kan kranen förses med en bottenmodul som då med en manuell palltruck, möjliggör enkelt förflyttning av lyften.

HT Lyftsystem

Är du osäker?

Vår dedikerade team av experter står redo att skräddarsy den perfekta lösningen för dig.