Kättingtelfer - ett effektivt och smidigt lyfthjälpmedel

Flyttar ert gods på ett smidigt sätt.

Mechchain Pro

Telfer

Ergonomisk telfer lätt att montera och använda

Telfern är en löpvagn med lyftblock som kan röra sig längs en balk, exempelvis i en traverskran eller i skensystem. Löpvagnen förflyttas manuellt eller med en motor. En telfer i kombination med ett lämpligt verktyg kan hantera många olika gods och används vanligen för medeltunga laster och för enstaka lyft. 

Kättingtelfrar allmänna lyft

För allmän lyfthantering tillhandahåller HT Lyftsystem även kättingtelfrar från ett urval övriga fabrikat.

Kontakta oss gärna för mer information.

Telfer

Mechchain Pro

En lättmanövrerad elektrisk kättingtelfer är ett smidigt lyfthjälpmedel

Mechchain är en elektrisk telfer med frekvensstyrning, vilket innebär att man via joystick kan reglera lyfthastigheten helt steglöst. Det gör Mechchain till en lyft med god kontroll och hög precision, där man då kan köra från kryphastighet till riktigt snabbt, 16 m/min. Mechchain finns i 5 viktklasser 63, 80, 125, 160 och 225 kg. Lyften kan förses med olika stopplägen längs slaglängden och har integrerad PLC förberett samt kan fås med radiostyrning. Telfern har integrerad löpvagn som då är anpassad till MechRail skenorna, antingen i en kran eller i ett skensystem. Mechchain kan förflyttas manuellt eller med hjälp av ett elektriskt åkverk, Powerdrive, en motor integrerad i skensystemets löpvagnar.

Vakuumok

HT Vakuumgripdon

Ett helt pneumatiskt vakuumgripdon

HT Vakuumgripdon är ett mycket lämpligt verktyg för både vertikal och horisontell godshantering. Vakuumgripdonet är tryckluftsdrivet och för placering i en telfer, endast en tryckluftsslang kopplas in. Eftersom gripdonet har tryckluftscylindrar, gör det möjligt att stanna godset i den vinkel som önskas. Beroende på ejektor och sugkoppar, så hanteras både täta och genomsläppliga produkter. Gripdonet är modulbyggt och kan utrustas med justerbara balkar av olika längder. HT Vakuumgripdon går att få med en tiltfunktion för en mycket smidig hantering av gods från stående till liggande eller tvärtom. Vi kan även erbjuda gripdonet med en tilt som tiltar i sidled.

Vi utvecklar och tillverkar kundanpassat vakuumgripdon det blir ofta nya  utförande, storlekar och modeller för varje
specifika situation. Behovet styr de slutgiltiga utseendet på verktyget.

HT Lyftsystem

Har inget av det du har sett väckt ditt intresse?

Vi står redo att skräddarsy den perfekta lösningen för dig!