Justera ditt arbetsbord eller monteringsfixtur till rätt höjd

Lyftpelare är en stabil konstruktion som tål snedbelastningar. Används för att få enkel höjdjustering av t.ex. bordsskiva, arbetsfixtur m.m. Pelarna är tillverkade av kraftiga aluminium-profiler och drivs som standard av ett elektriskt 24 VDC ställdon. Pelarna kan levereras med olika bygghöjd, slaglängd och lyftkapacitet. Vi kan också leverera pelarna med pneumatik- eller hydraulikcylinder om behov finns av extra snabb lyfthastighet eller hög lyftkraft.

Lyftpelare finns i standard slaglängder från 250 till 500 mm för laster upp till 300 kg vid singeldrift och upp till 600 kg då pelarna körs parallellt.

LionGrip®, momentupptagande lyftarm.

Luftdriven lyft med arm på 2-4 m som kan hantera godsvikter på upp till 150 kg. Ett kraftkänsligt handtag på lyften får armen att följa operatörens minsta rörelse upp och ner. Detta innebär att vikten på det som hanteras aldrig belastar operatören. Fjädrande upphängning av armen gör lyften "förlåtande". Hanterat gods kan enkelt för hand föras upp och ner och måste inte träffa perfekt vid lastning och lossning av gods. Lyftrörelse på mellan 1000-1500 mm och en räckvidd på upp till 4000 mm. Arbetsområdet är hela 400 grader. Naturligtvis anpassar vi gripdonet till det gods du ska hantera.

LionGrip i en produktionslinje.

Inte bara lyftpelare...

Skicka oss en enkel skiss på er arbetsplats, med beskrivning hur ni skulle vilja använda pelaren så hjälper vi er med dimensioneringen. Vi har också möjlighet att tillverka enheter för att vinkla eller rotera fixturer, bordsskivor m.m.

Bilden visar en arbetsstation med 4 pelare. Används då en 1200 kg drivaxel för tåg ska renoveras.
Gilla

Lyftsystem:

Tjänster:

PDF:

Lyftpelare
LionGrip