Momentupptagande lyftar för en ergonomisk hantering

En av fördelarna med en momentlyftare är att den klarar tunga laster och höga moment.

Momentupptagande lyftare

Vi erbjuder olika momentlyftare

En momentupptagande lyftare är perfekt när man inte kan hantera ett gods rakt ovanför tyngdpunkten på godset. Till exempel när man skall lyfta in godset i en maskin eller behöver vända eller tilta godset utan att det gungar. HT Lyftsystem har olika momentlyftare för att t. ex. hantera rullar, skivmaterial, plåtar och glas och annat. En av fördelarna är att en momentlyftare på ett enkelt sätt hanterar stora, tunga och långa laster. Vi har även mobila lösningar, våra lyftvagnar P, IE och E.

Taklyftpelare

Taklyftpelare

Momentupptagande lyftpelare

Momentupptagande lyftpelare monterad i skensystem. Kan roteras fritt flera varv med matning av el- och tryckluft till gripdon på lyftpelaren. Även tunga laster är väldigt lätta att flytta längs skensystemet. Förflyttning kan göras över pallar, rullbanor m.m.  Taklyftpelaren finns i ett antal olika standardlängder. Verktygen anpassas till det gods som skall hanteras, allt från enkla lyftgafflar till vakuumgripdon samt kläm- och vridaggregat. En vanlig applikation är hantering av skivmaterial in och ur CNC fräsar. 

Mechlift

Mechlift Pro

Mångsidig pneumatisk lyftare för laster upp till 150 kg

Mechlift finns i både pneumatisk och elektrisk modell. Den pneumatiska lyftaren klarar upp till 150kg last, 1000Nm medan den elektriska klarar upp till 650kg, 1500Nm. I sin övre infästning kan lyftaren vara fast eller roterbar, och den monteras med fördel i skensystem. I den nedre delen finns flera varianter av verktygsinfästningar att välja mellan, med eller utan rotation. Vid verktygsinfästningen kan ett pneumatiskt gripverktyg och dess kontrolldon enkelt inte­greras. Den elektriska lyftaren regleras steglöst via en frekvensstyrd manövervippa Typiska hanteringsobjekt med elektrisk Mechlift Pro är skivor, rullar, tankar, dörrar, fönster, kabelrullar, fordonsdörrar, soltak, bilsäten, vindrutor och motorhuvar. Men även ett enkelt mekaniskt verktyg ger en smidig och ergonomisk hantering. Den pneumatiska modellen finns i flera pneumatikvarianter för anpassning till varje typ av hantering.

Momentupptagande hjul i lyftpelaren möjliggör belastning utanför lyftarens lod­räta lyftaxel. Passar väl i krävande miljöer där krav på hög driftsäkerhet och prestanda råder. Lyftpelaren är uppbyggd av teleskoperande aluminiumprofiler som är anodiserade och underhållsfria. Lyften kan kombineras med drivenheter i skensystemet för drivna åkrörelser i x och y-led.

MechSpace

Mechspace Pro

Lättmanövrerad och smidig momentupptagande balanslyftare som ger ergonomisk rörelsefrihet inom ett stort antal arbetsområden

En pneumatisk momentupptagande lyft med ett moment upp till 1500 Nm. Lyften är extremt lättmanövrerad och ger ergonomisk rörelsefrihet inom ett stort arbetsområde. Mechspace Pro finns i två modeller, i skensystem eller pelarmonterad. Momentupptagningsförmågan ger stora fördelar vid kom­plex hantering av detaljer, och vid gripning och rotation av excentrisk last. Det naturliga valet där lyfta­rens räckvidd är av stor betydelse, till exempel då operatören utför hantering under utskjutande tak, inne i maskiner eller fordon eller i andra svåråtkomliga arbets­områden. Finns i flera pneumatikvarianter. Pelarmonterad Mechspace Pro kan, beroende på last, utrustas med en mobil fotplatta, vilket gör det enkelt att flyt­ta den till olika arbetsstationer med en gaffeltruck.

LionGrip

LionGrip

Ett smidigt lyfthjälpmedel för industrin

Den momentupptagande lyftarmen drivs med tryckluft och har styrelektronik för manövrering och styrning av gripdon. Själva lyftrörelsen regleras med hjälp av det unika patenterade AirHandle manöverhantaget och där lyftrörelsen steglöst följer operatörens hand. Det kraftkänsliga handtaget får armen på lyften att följa operatörens minsta rörelse, både upp och ner. I standardutförande hanterar lyften vikter upp till 150 kg och har en arbetsradie på upp till fyra meter, dessutom mer än 400° arbetsområde. Momentupptagningsförmågan ger stora fördelar vid komplex hantering av detaljer, till exempel då operatören utför hantering under utskjutande tak, inne i maskiner eller fordon eller i andra svåråtkomliga arbetsområden

HT Lyftsystem

Är du osäker?

Kontakta oss så löser vi det!